Нов завод за медицински изделия за 2 милиона лева край София

г. Автор
завод

Шведската компания SHL Healthcare открива завод за производство на медицински изделия край София.

Инвестицията за фабриката, която ще се намира в община Илинден, е в размер на 1 640 000 лева. Това е и първият европейски завод на дружеството в Европа. Компанията разкрива и 150 нови работни места.

С настоящият инвестиционен проект лидерът в изработката на медицински изделия SHL Healthcare съобщи, че планира да увеличи производствения си капацитет, който се състои от медицински изделия като медицински слингове, чорапи с механизъм за лечение на лимфодермия и матрачни системи за болнични легла.

MedTech компанията, която открива 150-те нови работни места, получи сертификат за инвестиция клас А.

Фабричната площадка в София е с площ от около 5000 квадратни метра. Тя беше изцяло придобита от производителя през 2022 година и ще се управлява от местното му дъщерно дружество SHL Healthcare България, се казва в изявление на шведската компания.

Базирана в региона на Стокхолм, SHL Healthcare е специализирана в продукти като медицински сапани за пациенти, матраци за предотвратяване на язви от залежаване, помпи и медицински стоки за лечение на пациенти в болници, в домове за грижи и за домашна употреба.

Компанията-майка SHL Healthcare AB е създадена през 1989 година от шведски предприемачи и оттогава e лидер в производството на MedTech. Дружеството е производител на устройства за доставяне на лекарства като автоматични инжектори, инжектори за писалки и инхалаторни системи за големи биотехнологични и фармацевтични компании по света.

Към момента в компанията работят над 5300 служители. Тя разполага с офиси в Швейцария, Тайван, Швеция, САЩ, както и производствена база в Китай.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *