Нова складова база за 50 млн. лв. строи BILLA България

г. Автор
складова база

BILLA България ще инвестира близо 50 млн. лв. в изграждането на нова складова база, която ще обслужва районите на Централна и Южна България.

Парцелът се намира до село Загоре, област Стара Загора, и обхваща територия от 55 декара. Площта на складовите помещения от 16,5 хил. кв.м е разпределена в сектори със сух и охладен склад, както и административна част.

складова база

Обектът ще бъде сертифициран по международния BREEAM стандарт за зелено строителство, който гарантира, че складовата база е проектирана и ще бъде управлявана с минимален отпечатък върху околната среда и по най-високите стандарти за устойчивост.

В изграждането на складовата база ще бъдат интегрирани редица екосъобразни решения, като част от стратегическите цели на компанията за редуциране на парниковите емисии с 30% до 2030 г. и за пълна въглеродна неутралност до 2040 г. Обектът ще има с фотоволтаична система, която ще произвежда 90% от консумираната електроенергия. Ще бъде внедрена и иновативна технология за хладилна инсталации, позволяваща остатъчната температура от хладилните агрегати да бъде използвана за отопление на помещенията през зимните месеци. В проекта са заложени още последно поколение системи за проследяване и контрол на всички изразходвани ресурси, включително водните. С цел тяхната оптимизация ще бъде внедрена и специална технология за събиране на дъждовната вода, както и за използването и напояване на просторните зелени площи около базата.

Откриването на складовата база, в близост до Стара Загора, планирано за първата половина на 2025 г., ще разкрие над 200 нови работни места.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *