Нови приоритети при покупка на жилище във Великобритания

г. Автор
жилища

Един от основните фактори за купувачите при покупката на жилище дълги години беше локацията. Пандемията обаче пренареди приоритетите.

От изследване на агенцията за недвижими имоти Bramleys става ясно, че при търсенето на жилище от особено значение е наличието на двор или голям балкон. Централната градска част също вече не е сред най-привлекателните места за придобиване на дом.

Над 60% от анкетираните британци посочват, че за тях най-важният фактор при избор на имот е двора. 40% поставят на второ място наличието на паркомясто или гараж, а 32% от респондентите желаят новият им дом да се намира в селска местност, но при наличието на добра транспортна инфраструктура.

За 29% от анкетираните търсят предимно жилище, което се намира в близост до роднини, а за 13% е важно да са близо до приятели. При избора на жилище за 24% е много важно жилището, което ще купят да разполага с бърз интернет.

Макар през последната година пандемията да пренасочи работното място от офиса в къщи, 14% от британците, желаещи да си купят жилище, искат до се намира в близост до работното им място, а 12% държат на добрите съседи. За същия процент клиенти е важно домът им да се намира в близост до училище. едва 10% желаят да живеят в центъра на Лондон или друг голям град.

„Пандемията и годината на изолация показват, че приоритетите на купувачите на жилища са се променили малко. Отчитайки фактът, че все повече хора предпочитат почивка на свеж въздух, не е учудващо, че наличието на градина е най-важният фактор за купувачите и все повече хора искат да се преместят да живеят в селски региони“, коментира партньорът в агенция Bramleys Пол Кейли.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *