Нови социални жилища строят в Смолян

г. Автор
социални жилища

Първа копка направи кметът на Смолян Николай Мелемов по проект за изграждане на нови социални жилища в Смолян.

Сградата  ще се намира на ул. „Евридика“ в района до сградата на бившия Тубдиспансер, съобщи БНР. Блокът ще има  с 35 апартамента, сред които едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни, както жилища за хора със специални образователни потребности.

След построяването, сградата ще бъде напълно обзаведена с необходимото оборудване. Слънчеви колектори ще осигуряват  топлата вода за живущите.

При построяването им ще се настанят първите наематели, а след това може да се наложи при подобряване на социалния им статус да бъдат преместени.

Социалния статус на настанените ще определя срока, в който могат да останат в общинските жилища. Той би могъл да бъде от 1 до 3 години.

Това е третият проект, който финансира програмата „Региони в растеж“ в рамките на инвестиционната програма на община Смолян.

Проектът е на стойност 1 666 183,82 лв. За 1 година и половина социалните жилища трябва да бъдат завършени.

По методика на Агенцията за социално подпомагане ще бъдат избирани хората, които ще се настаняват в новопостроените общински жилища. Те ще са социално слаби, в тежко здравословно състояние и хора, които се нуждаят от социална подкрепа.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *