Ново частно училище, спонсорирано от Овергаз

г. Автор

Изпалнител: publics.bg

 „Самел-90“ изпълни цялостно светодиодно осветление на частния учебен комплекс „Българско школо“ в район „Младост“, в който инвестира Сашо Дончев, изпълнителен директор и акционер в газоснабдителната компания „Овергаз“.

Учебното заведение, което се състои от детска градина и училище от първи до дванадесети клас, отвори врати за новата учебна година.

Производителят на свързочно военно оборудване за армията предоставя решения за архитектурно-художествено, фасадно, външно и интериорно осветление. В училището фирмата е изпълнила и вътрешното, и външното, включително уличното и парковото осветление, информационни табла и архитектурно осветление.

Ученици и родители прекрачиха прага на учебния комплекс на бул. „Александър Малинов“ 78 в столицата на 16 септември. Сградата се простира на 11 200 квадратни метра разгъната застроена площ.

Учениците разполагат с открити площадки за тенис, футбол и баскетбол и два закрити басейна.
Това е първият напълно нов учебен комплекс, който отваря врати в България след 1989 г., като инициативата е изцяло на Сашо Дончев. Училището е проектирано от архитектите Олег Николов, Сергей Осенски и Иван Рогозански, съобщиха от „Овергаз инк.“


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *