Ново велотрасе от „България“ до „Фритьоф Нансен“ в София

г. Автор

източник: stroeji.bg

Шест фирми кандидатстват за строителството на велосипедно трасе по бул. „България“ и бул. „Гоце Делчев“ до ул. „Фритьоф Нансен“ и отклонение до метростанция „Европейски съюз“.
Това са фирмите „Унимекс“ с 48 дни срок за изпълнение, „Щрабаг“ – 59 дни, СК 13 – Пътстрой АД – 45 дни, „Пътно поддържане“ – Дупница, и ПСТ Холдинг – за по 61 дни, и „Пътища и съоръжения“ – 63.

Седемчленната комисия ще завърши работата си до 30 ноември, като преди това ще бъдат отворени ценовите оферти.Стойността на поръчката е малко над 1 милион лева.

Началото на велотрасето е на кръстовището на бул. „България“ и бул. „Гоце Делчев“, след което продължава еднопосочно (с ширина 1.5 м) по тротоарите на бул. „България“ до подлеза при кръстовището с бул. „Академик Иван Гешов“. Следва двупосочна алея по северния тротоар на бул. „България“ с ширина 2 метра.

При връзката с бул. „Витоша“ преминава по пътното платно, продължава двупосочно по западното пътно платно на бул. „Витоша“ до кръстовището с бул. „Пенчо Славейков“, пресичането на което става със светофарно регулиране. Оттам през подлеза и по тротоара на бул. „Пенчо Славейков|“ се влиза в парка на НДК, където се прави връзка с изграденото велотрасе при НДК I част и велотрасето по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Отклонението към метростанция „Европейски съюз“ и музея „Земята и хората“, както и връзката с изграденото велотрасе при НДК ІІ част също ще бъде двупосочно.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *