Обособиха зони за строителство на небостъргачи в София

г. Автор
zoni-s-visoki-sgradi-Sofia

В София високи сгради ще се строят само в три обособени зони, като се забранява високото строителство в историческия център на града. Проектозакона внесоха депутати от ГЕРБ по предложение на главния архитект на София Здравко Здравков.

Местата където ще се строят сгради с височина над 125 метра, ще бъдат районите на Околовърстното шосе, след тунела за кв. „Люлин”, след 7-и километър на бул. „Цариградско шосе” и зад Централната гара съобщиха от БТВ новините. Идеята е да се запази гледката към Витоша.
Капитал форт София
Сред промените внесени от управляващите се предвижда предназначението на зелените площи също да не може да бъде променяно. „Веднъж утвърден като зелена система, имотът няма да може да променя предназначението си“, това заяви депутатът Мария Илиева. Тя уточни, че този закон ще определи по-точно границите на междублоково пространство, тъй като това сега не е направено.
Също така ще бъдат налагани сериозни глоби на тези които рушат културното наследство. Наказанието за юридически лица става от 50 до 200 хиляди лева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *