Община Шумен с награда за инвестиции за зала „Арена Шумен“

г. Автор
Arena-shumen-nagrada-01
община Шумен с награда за зала Арена Шумен

Наградата „Инвеститор на годината“ в категорията “Атракционни и спортни сгради” в годишната „Класация М2“ за 2018 г. на Националния регистър за ново строителство и реконструкция бе връчена на Община Шумен за изграждането на зала „Арена Шумен“.

Веднъж в годината Националният регистър за ново строителство и реконструкции – BCC.bg обявява топ инвеститор, проектант и строител на годината. Класацията се прави изцяло и единствено на базата на реални числа за квадратни метри разгъната застроена площ, в които е инвестирано, били са проектирани, построени и завършени с акт 16. Тя показва реалните усилия и успехи на инвеститорите, проектантите и строителите в България.

Arena-shumen-nagrada-11

Многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“ променя и „оживява“ спортния, културен и събитиен живот в града. За почти година, от нейното откриване до сега, са се провели над 50 национални и регионални състезания, концерти, спектакли и събития.

От ОП „Общински жилища и имоти“, които стопанисват „Арена Шумен“, съобщават, че вече има направени заявки и за чуждестранни концерти и участия.

Приходите от наематели до момента от спортни състезания, наеми на основната зала и конферетната, надхвърлят 48 хил. лв.

През изминалата година – 2018 г., когато бе открита, „Арена Шумен“ си спечели приза „Сграда на годината“ в категория „Спорт“ на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Като архитектура и функционалност спортната зала се откроява. Сградата е на четири нива с 5600 кв. м. застроена площ. Към комплека е изграден и паркинг с 300 парко места.

Arena-shumen-nagrada-22

Модерното съоръжение разполага с няколко зони за зрители, ВИП ложи, места за журналисти, коментатори и зони за техническо оборудване, както и спортно – тренировъчен блок. Общият брой на местата на трибуните е 1500, а максималният капацитет на залата е 2500 места, включително и за хора с увреждания.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *