Обявиха международен конкурс за нова сграда на Карин дом

г. Автор
карин дом
Срокът за представянето на проектните предложения е 19 февруари 2020 г.

Новата сграда на Карин дом във Варна ще бъде построена след провеждането на международен архитектурен конкурс.

Това съобщи изпълнителният директор на едноименната фондация Мая Донева. Експертно жури ще селектира най-добрия проект.

Карин дом е организация с нестопанска цел, основана през 1994г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. От 1996г. Карин дом стартира работата си като Център за Социална Рехабилитация и Интеграция на деца със специални потребности.

Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България.В заданието е фиксирано, че сградата трябва да разполага с подземен паркинг, да е висока до 5 етажа и да отговаря на всички съвременни стандарти за енергоспестяване. Необходимо условие е и помещенията да гарантират комфортна среда за работата с деца и родители.

Теренът за новата сграда е предоставен на Карин дом безвъзмездно от община Варна, допълни Донева. Средствата за изпълнението на проекта са осигурени от датските фондации VELUX. Архитектите трябва да се справят в рамките на предоставената сума в размер на близо 2 милиона лева.

Срокът за представянето на проектните предложения е 19 февруари 2020 г. Журито ще ги разгледа и оцени в периода 29 февруари – 4 март. Наградата на спечелилия първо място е 5 хиляди евро. Авторите на класираните на втора и трета позиция проекти ще получат по 3 и по 2 хиляди евро.

Очакванията са реалният строеж на новата сграда на Карин дом да започне през есента на 2020 г.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *