Обявиха обществена поръчка за пловдивското кино „Космос“

г. Автор
кино космос

Община Пловдив обяви обществена поръчка за изработка на идеен проект за основен ремонт на кино „Космос“. Сградата в центъра на града почти се разпада.

В конкурса възможност за участие имат и архитекти от Европа. Обявата ще да бъде публикувана Европейски вестник. Необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат открити на сайта на общината.

20 000 лева е общият награден фонд. Победителят ще вземе 10 000 лева, а второто място ще получи 6000 и класиралият се на трето място – 4000 лв. Кандидатите трябва да съобразят своя  проект с регулационния план на централната градска част и да предвидят запазването на съществуващата сграда, която от години се разпада.
кино космос
Обществената поръчка съдържа пет балообразуващи показателя. Най-много точки – 30 на брой, се дават за функционалност и ползваемост. 24 са за иновативност, креативност и устойчивост, 18 – за рационалност, 12 – за архитектурен образ и 16 – за прогнозна стойност на бъдещия ремонт.

Коментарът за конкурса от пловдивските архитекти, че това е доста закъсняла инициатива. Трябвало е да се направи преди 5-6 години. Сградата на някогашното кино е силно амортизирана.

До 14 юни участниците могат да подават оферти. Класираният на първо място ще има правото да изготви и техническия проект.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *