Одобриха 776 млн. лв. за ремонт, поддръжка и строителство на пътища

г. Автор
пътища

776 272 700 лв. ще бъдат допълнително отпуснати за ремонта, поддръжката и строителство на пътища.

Парите са нужни, защото няма приет бюджет за 2023 година, а АПИ не разполага с достатъчно средства за изпълнение на основните си дейности по осигуряване на безопасност на движението по републиканската пътна мрежа. Това бе съобщено от правителствената пресслужба.

Финансовият ресурс, който е в рамките на утвърдения с РМС № 268/2022 г. таван на разходите на МРРБ за 2023 г. с отразени изменения, произтичащи от влезли в сила нормативни актове, респективно АПИ, ще бъде употребен за разплащане на задължения за изпълнени дейности по текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа, на обекти от ново

От осигурените средства 157 937 530 лв. ще бъдат насочени за поддържане на пътищата при зимни условия в сезон 2022/2023 по възложени задания за периода октомври – февруари, включително и на дейности, обезпечаващи пътната безопасност. С 438 208 830 лв. ще бъдат погасени част от задължения към строителни фирми за извършени дейности по поддържане на републиканските пътища.

Със 150 102 800 лв. ще бъдат финансирани строителните работи, свързани с изграждането на пътна инфраструктура – участъка от Калотина до Драгоман на АМ „Европа“, преодоляване на свлачищните процеси на лот 3.1 от АМ „Струма“, модернизацията на пътя Видин-Ботевград, обходния път на Бургас, изградения участък между Белокопитово и Буховци от АМ „Хемус“.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *