Одобриха проекта за възстановавяне на банята в Овча купел

г. Автор
банията в овча купел

Приключи последната административната процедура и ремонтът на банята в Овча купел ще може да започне. Предстои конкурс по ЗОП за избор на изпълнител на ремонта.

Това съобщи в социалната мрежа кметът на район Овча купел Ангел Стефанов.

„След дълго чакане и многобройни пречки, днес Идейният проект за адаптация и реставрация на банята в Овча купел беше съгласуван от Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности към Министерството на културата“, написа Стефанов.

Проектът за възстановяване на банята с европейски средства беше връщан неколкократно от Експертния съвет към Министерство на културата. Процедурата по проекта се движи от Регионалния исторически музей и Столична община, а кметството в Овча купел е в постоянно взаимодействие с тях и оказват активна подкрепа и съдействие.

Реставрацията на минералната баня в Овча купел ще бъде изпълнена по проект „Изграждане и развитие на център за върхови постижения „Наследство БГ“. Финансирането е безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ с Управляващ орган МОН.

Предстои пускането на обществена поръчка за избор на изпълнител и кметът на Овча купел се надява дейностите по възстановяването на банята да премине бързо и безпроблемно.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *