Ограничителите на ул. „Граф Игнатиев“ ще бъдат сменени

г. Автор
remont-grafa-ogranichiteli-1

Предстои поредният “ремонт на ремонта“ на софийската улица „Граф Игнатиев”. До това решение се стигна след няколко инцидента с пешеходци.

При последния възрастен мъж се спъна в ограничителите и получи сериозно нараняване на главата. С какво ще бъдат заменени ограничителите, станали по-известни като „перки на акула“, още не се знае.

Главният архитект и проектантите на улицата ще обсъдят как да разграничат трамвайното трасе от пешеходната зона. Напомняме, че това ще бъде втора смяна на въпросните ограничители – първият вариант беше подменен през декември миналата година заради големината им.

В края на миналия месец същите съоръжения пратиха жена в болница с разбит нос и пукната ръка.

Две седмици по-късно столичният кмет Йорданка Фандъкова възложи на главния архитект и проектантите на улицата да измислят как да обезопасят трасето.
„Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване, защото да оставим трамвая да се движи без обезопасителни съоръжения също е опасно“, заяви кметът.

От общината съобщиха, че ограничителите се поставени по изискване на Пътна полиция, а от полицията отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не са а посочили как точно да стане това.

Докато бъдат избрани новите ограничители, сегашните ще останат по улицата.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *