Онкологичният център в Бургас ще бъде разширен с 9-етажен корпус

г. Автор
онкологичен център

Нова сграда ще бъди построена за нуждите на комплексния онкологичен център в Бургас. Решението е на общинските съветници на града.

Новата сграда ще даде възможност на хората да разчитат на специалистите не само в болничната, но и в извънболничната помощ. Така ще могат да използват всички начини за достъп до лекарите на КОЦ-Бургас. С построяването на новата сграда ще има възможност да се съберат под един покрив всички дейности на здравния център като част от корпуса е предвиден за учебна база на студентите от Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.

Теренът, върху който ще бъде сградата е общинска собственост и е в непосредствена близост до съществуващата сграда на КОЦ – Бургас.
Зданието ще се състои от сутерен и 9 етажа, свързани комуникационно помежду си посредством две стълбищни клетки, разположени диагонално в два противоположни края на петното на сградата.

В близост до стълбищата са предвидени два асансьора – един за посетители и един служебен и двата са достъпни за трудноподвижни хора и два болнични.

Освен това, ще бъде създаден и нов онкоцентър „Вяра и Надежда“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *