Още две кули предстои да изникнат на „Цариградско шосе“ в столицата

г. Автор
сгради

Още две високи сгради предстои да бъдат изградени на столичния булевард „Цариградско шосе“. Главният архитект на София – Здравко Здравков е издал виза за проект на две кули с височина 50 метра. Теренът на новия проект се намира непосредствено преди разклона за летище София.

Само преди два месеца арх. Здравков подписа виза за строителството на комплекс от мултифункционални сгради на мястото на ИПК „Родина“, което прави подписаната виза поредна за строителството на толкова високи сгради на „Цариградско шосе“.

Новите кули, според подробния устройствен план, ще бъдат застроени върху терен, предназначен за жилищно строителство, подземни гаражи, магазини и детско заведение. Имотът се намира в градоустройствена зона смесена многофункционална зона /СМФ/, където няма ограничения във височината на сградите. Позволената плътност на застрояване в зоната е 60%, а останалата част е предвидена за озеленяване.

Поредните две много високи сгради ще бъдат с височина 50 метра и ще бъдат разположени откъм страната на бул. „Цариградско шосе“. В момента теренът се ползва за паркинг на бизнес сгради и хотел.

Дали новото строителство ще предизвика недоволството на столичани, които и в момента недоволстват от презастрояването и последвалият трафик ще видим. Статистиката на Националния статистически институт /НСИ/ показва, че въведените в употреба новопостроени жилищни здания се увеличава, което води до презастрояване и пренасищане на имотния пазар. Предстои да разберем и дали ще се вземат сериозни мерки за облекчаване на трафика на и без двете кули на „Цариградско шосе“, който и в момента е огромен и често се получават задръствания.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *