Откриха най-дългия висящ пешeходен мост в света

г. Автор
мост

Най-дългият висящ пешeходен мост в света бе открит в Чехия.

Съоръжението е с дължина от 721 метра и виси на 95 метра над земята в най-високата си точка. Мостът  свързва два планински хребета и е на повече от 1100 метра надморска височина.

Наречено е „Небесен мост 721“ и се намира в североизточната част на Чехия, в планината Кралички Снежник, близо до границата с Полша.

мост

Проектът е на стойност 200 милиона чешки крони (8,4 милиона щатски долара), а за неговото завършване са необходими две години.

Страх и адреналин бяха част от чувствата, които изпитаха първите туристи, осмелили се да минат по съоръжението.

мост

„Дойдохме тук, защото обичаме адреналина“, сподели Михаела Клестилова, която е сред най-смелите туристи, нетърпеливи да минат по моста.

мост

Към проекта не липсваха и критики. Регионалният директор на Чешката агенция за опазване на природата Михал Сервус наскоро каза пред местна телевизия, че съоръжението е причинило проблеми със защитата на околността и е променило характера на района.

Властите обаче се надяват, че съоръжението ще даде тласък на развитието на туризма в тази част на Чехия.

Най-дългият висящ пешеходен мост в света досега бе „516 Арука“ в Португалия, простиращ се на 516 метра. Той се се намира в геопарка Арука, който е в списъка на природните обекти на ЮНЕСКО.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *