Откриха нова сграда на Медицинския университет в Пловдив

г. Автор
сграда

С тържествена церемония бе открита новата сграда на „Учебен корпус 2“ на Медицински университет – Пловдив.

Там ще бъдат разположени катедра „Образна диагностика“, специалност „Медицинска речева и езикова патология“, секция „Паразитология“ от Медицинския факултет.

На откриването присъстваха министърът на образованието и науката Галин Цоков, министърът на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков, областният управител Илия Зюмбилев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметовете Анести Тимчев и Георги Титюков, кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров и много други официални лица.

В речта си проф. Мариана Мурджева определи днешния ден като пореден празник на МУ – Пловдив.

„Мнозина си спомнят горещия 15 юли 2021 година, когато точно на това място поставихме първата копка. Проектът трябваше да се случи за 730 календарни дни и това е факт. Изпълнителя спази обещанието си.“

Тя съобщи още, че в 7-етажния монолитен корпус са разположени 46 учебни зали, 51 кабинета и други помещения. На всеки етаж има обособен кът за отдих, а в комплекса ще работят и ще се обучават близо 1200 човека. Навсякъде има осигурен достъп за хора с увреждания.

„Знаем, че сградите се правят от тухли, бетон, стъкло, но домът се гради от хората, които го населяват. Вярвам, че хората, които ще населят тази сграда, ще я превърнат в дом на образованието и науката.“

Министърът на образованието и науката Галин Цоков каза, че днешното събитие показва какъв пример е МУ- Пловдив за висшето образование в България.

„МУ – Пловдив е университет на бъдещето със своя страхотен симулационен център, в който настоящето среща бъдещето.“
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *