Отмениха спирането на пътните ремонти

г. Автор
апи

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов издаде нова заповед за пътните ремонти през септември, след като вчера ги спря до второ нареждане.

В новото нареджане се уточнява, че стартиралите вече ремонтни дейности, застрашаващи безопасността на движението в пътните участъци, трябва да се завършат до 72 часа, независимо от първоначалния срок.

По-рано, във връзка с първата заповед, пътни експерти предупредиха, че може да стигне до последващи съдебни дела срещу шефа на АПИ, ако на предвидените за ремонт отсечки се случи тежка катастрофа в резултат на неизвършени планирани дейности.

Указанията в двете заповеди обаче не важат за аварийни ситуации, причинени от катастрофи, бедствия, срутища и други, които трябва да бъдат отстранявани незабавно, след което да бъде уведомена пътната агенция.

„АПИ допълни “окръжното” си и уточни, че забраната не важи за аварийни дейности /т.4/. Голяма каша, голяма!“, коментира председателят на регионалната комисия Николай Нанков, който вече свиква извънредно заседание по повода.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *