Отново строителство в парк в Стара Загора

г. Автор
парк

За поредно строителство в парк в Стара Загора алармират от организация „Запазете Бедечка“.

След като през май миналата година беше отхвърлено оспорването на запазването на парк „Бедечка“, сега се строи и в знаковия парк „Бранителите на Стара Загора“.

От организацията смятат, че схемата много прилича на спрения проект в „Бедечка“ и има опасност за 40 декара. По общия устройствен план обаче застрашени се оказват още близо 100 декара от парка.

От „Запазете Бедечка“ обясняват, че отново става дума за имоти, които са възстановени в паркова територия. Вместо обаче те да бъдат евтино отчуждени, общината ги мести в периферията на парка и се разрешава строителство. От организацията алармират, че са застрашени богато озеленени райони от парка.

Те са категорични, че местата, които попадат в схемата, са в рамките на парка и са залесявани с декоративна растителност. Предложението за застрояване е било прието с „процедурна игра на институции“. Планът за застрояване дори не е бил оповестен по правилния начин в Държавен вестник.

Планът за застрояване видимо е в разрез с общия устройствен план на града, посочват от „Запазете Бедечка“ и поясняват, че това е потвърдено и от омбудсмана на Стара Загора. Това обаче не е попречило на процеса.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *