Отпускат 4 млн. лв. за ремонт на Хуманитарната гимназия в Пловдив

г. Автор
Хуманитарна гимназия

Държавата ще осигури 4 млн. лв. за ремонта на Хуманитарната гимназия в Пловдив. Парите трябва да бъдат приведени на сметката на училището до края на седмицата.

Сумата, която е нужна за ремонт на сградата е 8 млн. лв. С отпуснатите средствата ще бъдат ремонтирани фасадата, покрива, ел. и ВиК инсталациите.

Проблем обаче се оказва комуникацията с администрацията в район „Централен“, от където все още не искат да пуснат обществената поръчка, обясни депутатът Росен Костурков.

„За да се ремонтира ел. инсталацията или ВиК трябва да се прорежат стените, за да може да се вкопаят кабелите или самите ВиК инсталации. Трябва да има отвори, през които те да минат, което е намеса в самия паметник на културата“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Той уточни, че изчаква с обявяването на обществената поръчка, за знае по какъв начин да бъде обявена – с частично финансиране или без.

Историята с ремонта на училището продължава години. МРРБ ще финансира ремонти за 69 млн. лв в Пловдивска област, като един от тях е реконструкцията на Голямо Конарско шосе. Стойността на проекта е за 19 млн. лв., като тази година ще бъдат осигурени 6 млн. лв.

Предвидени са и 3 проекта на община Марица, както и на общините Карлово, Раковски.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *