Отпуснаха 3.4 милиона лв. за неотложни ремонти в област Велико Търново

г. Автор
veliko-turnovo

Правителството даде на Велико Търново допълнителни средства от резерва за неотложни разходи.

Одобрените с постановление на МС пари за областта са общо 3 385 936 лв. и са за превантивни дейности и възстановяване на инфраструктурни обекти.

Предназначени са за почистване коритото на р. Янтра, трайно възстановяване на каменния мост над р. Белица в Дебелец, ремонт на моста край кв. „Чолаковци“ на общинския път В. Търново – Дебелец, възстановяване на водосток и общински път от края на Западна индустриална зона в старата столица до новия мост при с. Шемшево.

Предстои да бъдат възстановени и няколко силно амортизирани отсечки – пътят Леденик-Шемшево, общинският път от депото за строителни отпадъци до центъра на село Леденик, отсечка от общинския път Павликени-Дъскот-Паскалевец, съобщава 24 часа.

Осигурени са също така средствата за възстановяване на пропадналия участък от шосето над храма „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново.

С тези средства е обезпечен и ремонт на църквата „Свети Архангел Михаил“ в кв. „Чолаковци“, а също и ремонт на покрива на болницата в Г. Оряховица. Осигурено е финансиране за укрепване на свлачището при златаришкото с. Долно Шивачево и възстановяване на подпорна стена на ул. „Екзарх Антим I“ в Свищов.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *