Първият аквапарк в София готов ноември

г. Автор
аквапарк възраждане

5 млн. лева ще струва изграждането на аквапарк „Възраждане“. Това съобщи кметът на София – Йорданка Фандъкова при инспектирането на обекта. Строителните дейности ще приключат през ноември тази година.

Водната атракция ще се състои от 5 плувни басейна и 1 закрит 25-метров басейн с шест коридора. Водата ще бъде минерална, а целият аквапарк ще бъде облагороден с тревни площи, 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Официално вратите си за посетители, най-новата атракция в София, ще отвори през лятото на 2020 г.

Строежът на съоръжението започна в началото на годината, а в рамките на парк „Възраждане“ влиза площ от 100 декара с капацитет до 500 посетители.

В зоната, освен водните атракции ще има и СПА център,  а съществуващият голям дъб с корона с диаметър 25 метра, който се намира в близост до второстепенните подходи, ще внесе прохлада и ще придаде уникален облик на целия комплекс.

При инспекцията на обекта, кметът допълни, че в басейните ще могат да се провеждат тренировки по плуване, съвместно с федерацията по плуване.

В момента се провеждат тестове на поливните системи на приключилите около 30 процента озеленителни дейности, които предстоят да бъдат завършени скоро.

Очаква се първият аквапарк в София да предизвика голям интерес, не само за столичани – малки и големи, но и за гости на столицата идното лято.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *