Пловдивският район „Тракия“ с мащабно строителство за 1,1 млн. лева

г. Автор
раайон Тракия

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров постави началото на мащабно строителство с първа копка срещу бизнесцентър „Форум“.

1200 кв.м. настилка ще бъде изцяло подменена с материали на стойност 70 000 лева. По думите на кмета на района тази зона се е обособила като своеобразен център на квартала. За да бъде постигната по-добра естетическа среда ще бъдат нареди бетонни вази със зеленина и пейки. Едновременно с това ще бъде облагородено пространството около блоковете 100, 105, 106 и 107 с преасфалтиране и подмяна на тротоари. Същите строителни дейности ще бъдат направени и в микрорайон А-8, където са блоковете 61, 62 и 77. За да издържат по-голямо натоварване, там тротоарите ще бъдат от бетон. Благоустройството в района е на стойност около 700 000 лева.

За изграждането на мегаплощадка за игра в парк „Лаута“ ще бъдат похарчени 450 000 лева. „Тя ще е една от най-големите в Пловдив и ще включва 11 уреда за забавление. Ще се простира върху площ от 1,3 дка, ще има алеи, мека настилка, къщичка на два етажа и въжени пирамиди за катерене. Цялата площадка ще е оградена, а вечер трите й входа ще се заключват“, допълни кметът на един от най-големите райони в Пловдив.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *