По булевард ”Дондуков” ще има и велоалеи

г. Автор
velo

Паважната настилка по бул. „Дондуков“ ще бъде запазена, като в едното платно ще се изгради двупосочна велоалея.

Настилката по булеварда ще е с павета, включително и по трамвайните линии, където сега има бетон. Тротоарите ще са с унипаваж. Велоалеята също ще е с унипаваж, който е предвиден да бъде подходящ за изграждане на такава алея.
Това обясни кметът на София Йорданка след обявяването на Програмата и основните приоритети на „София – Европейска столица на спорта“.

Фандъкова допълни, че там, където в момента се реконструират улици и булеварди и има възможност, навсякъде се маркират или изграждат велоалеи.

„В момента предстои да започне работа по подготовката за разширението на бул. „Монтевидео“ в район „Овча купел“. Там също ще продължи велоалеята, която вече изградихме с реконструкцията на първия етап. Предвиждаме и в един участък по ул. „Георги С. Раковски“ също такава. Участъкът не е тесен – той е там, където в момента спират коли, но не трябва да го правят. Това е участъкът малко след бул. „Цар Освободител“ до бул. „Патриарх Евтимий“ при Френската гимназия. Вече в другия участък е разрешено паркирането и там е малко по-трудно“, каза още Йорданка Фандъкова.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *