Подизпълнител на „Северен поток 2“ спря строителството заради санкциите на САЩ

г. Автор
„Северен поток 2“

Allseas-изпълнител на изграждането на газопровода „Северен поток 2“ спря своята дейност по полагане на тръбопровода, докато не се получи разяснение във връзка с американските санкции, съобщават за ТАСС от компанията.

„Allseas спря полагането на тръбопровода, докато не бъдат получени правни, технически и екологични разяснения“, отбелязват в „Северен поток 2“. Законопроектът, с който се налагат санкции срещу строителството на руски тръбопроводи – включително проекта „Турски поток“, засяга лицата, които финансират изграждането на такива тръбопроводи за износ на енергийни ресурси. Ограниченията ще обхванат тези, които инвестират в подобни проекти или продават материали и технологии на руското правителство, с което подпомагат строителството.

От компанията обясниха, че въпреки всичко е важно завършването на проекта за сигурността на енергийните доставки за Европа“.

Работата на базираната в Швейцария Allseas, компания за полагане на тръби за газопровода „Северен поток 2“, обяви спирането на дейностите в събота.

Малко по-рано американските републикански сенатори Тед Крус и Рон Джонсън предупредиха Allseas да не ускорява изграждането на „Северен поток 2“, като отбелязват, че компанията не трябва да очаква отсрочки или отстъпки при въвеждането на американски санкции въз основа на законопроекта за бюджета за отбрана за фискалната 2020 година.

Американските санкции заплашват Allseas с блокиране на всички транзакции през финансовата система на САЩ, изземване на имущество от юрисдикцията на страната, включително седалището на дъщерното дружество Allseas USA в Хюстън, Тексас.

Според писмо от сенаторите може да бъдат замразени финансовите активи в американските банки и да се задържат кораби или фирмени материали на територията или териториалните води на Съединените щати.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *