Покрита с корк енергийно ефективна къща

г. Автор
Къща с корк

Берлинското архитектурно студио Rundzwei Architekten е създател на Cork Screw House. Той представлява енергийно ефективна къща, която е покрита с корк.

Къща с корк
Покрита с корк енергийно ефективна къща

Коркът е от отпадъци от винената индустрия. Едно от изискванията на поръчителя на проекта е сградата да притежава високи акустични показатели. Това накарало архитектите да прибегнат именно до употребата на този материал в строителството на енергийно ефективната къща.

След проучвания Rundzwei Architekten избират естествения корк, защото той притежава и отлични топлоизолационни качества. Така къщата в германската столица става енергийно ефективен дом с чудесна шумоизолация и с интересен външен вид.

Къща с корк

Облицовката от коркови гранули, изхвърлени от винената индустрия, които преминават през различни процеси на обработка, включително нагряване. Така се произвеждат плочи, които се режат в нужния размер.

Интериорът на Cork Screw House е минималистичен и естествено дърво преобладава. В доста части от къщата то покрива бетона. Cork Screw House е на 3 нива, а общата жилищна площ е 320 кв. м, в които са събрани 3 спални, 3 бани, просторна дневна, отворена кухня, кабинет в най-високата част и куп други удобства.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *