Последно публично обсъждане за ремонта по „Дондуков“

г. Автор
dondukov

Последно публично обсъждане за ремонта на столичния булевард „Дондуков“ ще се проведе днес в сградата на НАГ. Дискусията е за настилката, вариантите са паваж, асфалт или комбинирана.

Проектът предвижда улеснено движение за пешеходци и трамваи и е силно затруднен за автомобилите. Предложението е за асфалт по платната, паваж на трамвайните линии и велоалея от южната страна на булеварда.

„На базата на много анализи стигнахме до извода, че велоалея по павета не става“, каза зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев на предишното обсъждане с експерти, неправителствени организации и граждани. Районният кмет Цолов пък обяви, че е изцяло против да има велоалея на „Дондуков“ защото тя ще пречи да се зареждат магазините, както и при евентуални ремонти в домовете на живеещите там. Според него, както и според част от присъстващите в залата велоалеята трябва да мине по „Московска“. От Велоеволюция предложиха помощта си на общината.

Докато текат ремонтите по „Дондуков“, кръстовищата му с булевардите „Васил Левски“ и „Георги Раковски“ няма да бъде затваряни, но движението на автомобили ще бъде ограничено чрез стестения. След това по „Дондуков“ ще има само по едно автомобилно платно в посока, ще се паркира само в северната част, а десният завой на кръстовището с „Георги Раковски“ ще бъде забранен.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *