Предстои второто издание на балканската конференция за 3d принтиране Аdditive days

г. Автор
Additive-Days

Безплатната регистрация за балканската конференция за 3D принтиране Additive Days стартира на 20 август.

Отмина ли „хайп“-ът по 3D технологиите? Историите за 3D принтирани къщи и сърца все още ли звучат като научна фантастика? След шума и вълнението, може би вече е време да се заемем с истински полезните приложения на 3D принтирането, но дали не е твърде рано да говорим за ползите за обикновения потребител?

Второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days идва на 4-6 октомври в София, за да отговори именно на тези въпроси. Събитието си поставя за цел да представи фактите зад реалните приложения на технологията, отвъд „научно-фантастичните“ атрибути, които често ѝ приписват. Именно затова организаторите решават да проведат събитието под мотото “Beyond the hype”.

„През последните години слушахме много (не)вероятни истории за това как 3D принтирането променя света. Да, това наистина е така. Тази технология ни дава възможност да произвеждаме само това, от което имаме нужда, но и по-важно: там, където имаме нужда, и когато имаме нужда. Все още обаче липсва знание за това как да имплементираме и впрегнем тези възможности. Именно на тези теми искаме да обърнем внимание и да се впуснем заедно в последните реални приложения по света и у нас.“, споделя Боян Пехливанов, управител на B2N, компанията организатор на събитието.

Събитието Additive Days ще се проведе между 4 и 6 октомври в Sofia Tech Park и ще е разделено в няколко отделни формата, насочени към различни аудитории, така че всеки – от представителите на бизнеса до феновете на технологиите – да получи информацията и отговорите, които го вълнуват. Конференцията ще се проведе на 4 и 5 октомври и ще представи лектори от цял свят, които ще споделят последните тенденции в технологиите, както и реални практически приложения. Организаторите отново залагат и на изложбен и демонстрационен панел, който заедно с уъркшоп занимания с водещи експерти от балканския полуостров, да доведе потребителите по-близо до приложенията на 3D принтирането.

Като тематика, тази година конференцията се фокусира върху 4 ключови индустрии:

– Инженерство – където 3D принтирането е водещ фактор за иновации още от самото си появяване;
– Медицина – където 3D принтирането прави здравеопазването достъпно във всяко кътче от света;
– Дизайн – където компании и университети комбинират иновативни технологии с традиционни материали, за да създават устойчиви конструкции и сгради;
– Образование – където 3D принтирането трансформира начина, по който студентите учат и работят заедно.

По темата за 3D принтирането в хирургията ще говори Ларс Брауърс – изследовател, който учи за хирург, и пионер в сферата на 3D принтирането. Той изучава ползите от 3D принтирането и виртуалната реалност при лечението на сложни фрактури. През декември 2017 година заминава със стария си автомобил за Сиера Леоне, оборудван само с 3D принтер (Ultimaker 2+), за да разработи устойчив начин за подобрение на протезите за ръце и крака за хора с увреждания. Днес, 2 години по-късно, 3D принтирана медицинска лаборатория функционира в болницата там, а Ларс получава грант от холандския фонд Albert Schweitzer.

По време на Additive Days 2019 ще можете да научите повече за неговата история и възгледи за бъдещето на технологията, както и на редица други експерти от цял свят. Очаквайте скоро детайлна информация за програмата и лекторите на събитието.

Не пропускайте да се регистрирате за Additive Days 2019 .
Регистрацията е задължителна и безплатна.

Следете актуална информация на www.additivedays.com или във Фейсбук.

За Additive days

Additive Days е тридневно събитие, организирано от B2N и партньори. Събитието се фокусира върху бързоразвиващия се сектор на 3D принтирането и неговите приложения в разнообразни бизнес сектори. Additive Days цели да създаде среда за срещи на хора от строителния бизнес, производството, дистрибутори, инженери, дизайнери и фенове на технологията от различни индустрии от цяла Югоизточна Европа. Конференцията има амбиция да се превърне в традиционно ежегодно мероприятие, хъб за срещи на хора, които се вълнуват от темата на 3D принтирането, място, където да се представят новите тенденции и да се разглеждат най-важните развития, възможности и предизвикателства пред технологията. Събитието включва демонстрации на последните постижения на технологията от прецизно селектирани водещи брандове. В рамките на Additive days, водещ елемент е диалога с публиката и нейното активно участие в панелите – чрез диалог, чрез уъркшопи и изложбена част.

През 2018 се проведе първото издание на Additive Days, което бе посетено от над 400 души, с разнообразен профил – от фенове на технологиите и любители студенти, до представители на бизнеса и мениджъри на високо ниво, инженери и дизайнери, хора от сферата на образованието. Амбицията на Additive Days е да продължи да се развива като форум, отворен за всички, които се вълнуват от 3D технологиите.

За B2N

Би Ту Ен ЕООД е водеща компания във вноса и разпространението на 3D технологии в България и на Балканите. Фирмата е официален дистрибутор на Ultimaker, Formlabs, MarkForged, BigRep, Artec Group, Altair solidThinking и др. висококачествени производители от света на 3D индустрията.

През 2014 г. учредителите създават първият български шоурум и онлайн магазин за 3D оборудване и цялостни решения от света на 3D принтирането, 3D дигитализацията и 3D моделирането.

В момента Би Ту Ен разполага с два представителни шоурума в София и Пловдив и мрежа от локални дилъри в Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения и Кипър, където могат да се открият най-качествените 3D принтери, скенери, софтуер, консумативи и резервни части.

Фирмата консултира множество предприятия в приложението на 3D оборудването в сферите изкуство, дизайн, прототипиране, инженерен дизайн, образование и развойна дейност. Високотехнологичните решения на Би Ту Ен се имплементират успешно в широк спектър от браншове – от денталната индустрия и медицината, през хранително вкусовата промишленост до автомобилостроенето.

Освен доставките и инсталацията на оборудване, Би Ту Ен предлага разнообразни обучения по моделиране, принтиране и приложение на адитивното производство, свързани с успешното развитие на всяко предприятие с поглед към четвъртата индустриална революция.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *