Престои отварянето на „Шареният замък“ във Велико Търново

г. Автор
Шареният замък
Детската градина ще отвори врати през септември

Над повече от 30 години в старопрестолния град – Велико Търново не е изграждана общинска детска градина. Това, към днешна дата вече е факт и през септември се очаква да отвори пъстроцветна и модерна Детска градина „Шареният замък“.

Новата забавачка се намира в кв.“Зона В“ и струва 2,5 млн. лв. и от септември ще приема 120 деца. В момента се набира персонал за детското заведение.

Изграждането на „Шареният замък“ е предсрочно, тъй като крайният срок за завършването и бе декември 2020 г. Община Велико Търново инвестира и в изграждането на прилежаща инфраструктура, като към основния подход на новата забавачка ще бъде направена улица „Димитър Рашев“.

Преди няколко години, в съседство на градината общината направи голям парк. Проектът за изграждането на „Шареният замък“ е разработен от времето на предишното ръководство на общината, но не бе намерено финансиране за нейното изграждане.

Кокетната и пъстроцветна детска градина е проектирана и изградена именно в този квартал, в който няма друга забавачка и години наред родителите бяха принудени да водят децата си или в центъра на града, или в съседния „Бузлуджа“.

Детската градина наистина е превърната в шарен замък. Разположена на площ от 4616 кв. м., тя има пет самостоятелни, богато озеленени и просторни площадки. Всяка площадка е около 100 кв.м., а спортната площадка, която ще бъде обща за градината е около 300 кв. м.

Планирани са изграждането и на няколко вътрешни градини, тип английски двор. С реализацията на амбициозния проект, малчуганите ще могат да се занимават с ролеви игри, ще могат да извършват спортни занимания на открито, а за да представят своето художествено творчество е открит амфитеатър с площ от 120 кв. м.

Детският комплекс е на два етажа, с множество занимални, игротека и обслужващи помещения за персонала на градината. На сутерена е предвиден и плувен басейн, с няколко физкултурни салона, просторни кухни и трапезарии.

Община Велико Търново вече работи в посока изграждането и на втора, общинска детска градина в широкия център на града.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *