През последните 5 години имотите в Дубай са се обезценили с 25%

г. Автор
dubai-1

С 9% са се понижили наемните нива в Дубай през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата.

При продажните цени също се наблюдава спад. Към момента те са с 27.1% по-ниски в сравнение с пиковия период – средата на 2014 г.

В рамките на година в 26 от районите на емирството цените на имотите са понижени. В това число и комплексите с къщи Palm Jumeirah, Emirates Hills и Al Furjan, както и тези, които предлага апартаменти като Dubai Sports City и Jumeirah Village Circle.

В същото време цените на вилите в Jumeirah Islands, жилищата в Palm Jumeirah, International City, Discovery Gardens, Business Bay и The Greens са се обезценили с над 16% в рамките на една година.

Специалистите коментират, че тези тенденции касаят не само готовите проекти, но и тези, които са в етап на изграждане.

Що се отнася до наемите, то те са се понижили с 23.5% от 2014 г. до края на първото тримесечие на текущата година. Доходността е 5.7% за апартаментите и 4.5% за къщите. Заети са 88% от имотите.

През 2018 г. са били пуснати в експлоатация 20 364 жилищни единици, което е с 45% повече от предварителните прогнози. За текущата година прогнозата е коригирана надолу – до 42 176 апартаменти, които ще бъдат пуснати на пазара. При вилите прогнозата е с 54% по-ниска.

Намалява и броят на агенциите за недвижими имоти. 486 компании, които са работили активно на пазара през 2017 г. не са подновили лицензиите си през миналата година.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *