През юни пускат движението по ключови булеварди в столицата

г. Автор
metrotuneli

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че строителството на третата на линия на метрото върви по график, като са изпълнени 33% от дейностите.

Възможно е от юни постепенно да започне отварянето на стесненията, където ги има, каза по БНТ кметът.

От началото на миналата година започна изграждането на 7 метростанции, а по-късно и на още една метростанция и така в момента се строят общо 8, отбеляза Фандъкова.

През юни трябва да бъде освободено движението по бул. „Патриарх Евтимий“, като ще останат леки стеснения точно в участъците на метростанциите, защото там строителството ще продължи, но ще бъде пуснато движението по булеварда.

Ще бъде освободено и затвореното в момента платно на бул. „България“ и „Акад. Гешов“, обясни кметът.

През юни се очаква да бъде пуснато движението и по бул. „Гоце Делчев“ и локалните платна на бул. „Цар Борис III“, но цялото кръстовище ще бъде готово в края на следващата година, каза Фандъкова.

Между 15 и 20 май се очаква тунелопробивната машина да се придвижи към метростанция „Красно село“.

Строителството на третата линия на метрото върви в срок, каза още столичният кмет.

Очаквам в края на май да започне подготовката за изграждането на още 4 метростанции в кв. „Овча купел“ до Околовръстния път и кв. Горна баня. И тези 4 метростанции трябва да бъдат готови заедно с останалите 8 през септември 2019 година, когато ще имаме още 12 км метро. Така ще свържем големи квартали като „Овча купел“, „Хаджи Димитър“, „Красно село“ с центъра на София и с останалите две линии на метрото. Тази трета линия предвижда и връзки с жп транспорт при Горна баня, допълни Йорданка Фандъкова.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *