Приключи седмият сезон на симулатора на реална работна среда в строителството Stroi.Academy

г. Автор
Stroi.Academy
Участниците представиха своите предложения за търговски център пред 12 компании от сектора и главния инвеститор в симулацията – Кауфланд

На 17 май в офиса на Hobelix се проведе финалът на седмия сезон на първия симулатор на реална работна среда в строителството и архитектурата, насочен към студенти и млади специалисти – Stroi.Academy.

Stroi.Academy

Два месеца младите специалисти и студенти в различни архитектурни и строителни специалности – участници в Stroi.Academy, се срещаха с реалностите на професията им чрез презентации, посещение на обекти и производства, решаване на моментни казуси и развиване на подробен инвестиционен проект – от намирането на имот до финалните щрихи в конструкцията, архитектурата, организацията на строителния процес и бюджетирането на всяка стъпка по пътя до реализацията на мащабен проект.

Stroi.Academy

Новият формат на Stroi.Academy се различаваше от всички предишни издания с това, че за първи път участниците са изправени пред реално предизвикателство с реална инвестиционна задача, поставена от реален инвеститор, който успешно оперира на нашия пазар.

Stroi.Academy

Финалната среща на Stroi.Academy завърши с мащабна презентация на проекта на всеки отбор пред 12-те компании участници във формата, които впоследствие избраха и победителя.

По време на формата с помощта на менторите от всяка компания отборите се запознаха с казусите и предизвикателствата, които трябва да вземат под внимание, имайки предвид, че работят с реален бюджет и множество ограничения, регулирани от законодателството.

Освен тези прагматични аспекти всеки отбор разви и своя архитектурна концепция, чиято цел беше да развие и изтъкне качествата на инвеститора чрез архитектура.

Проектите на четирите отбора бяха много различни, в зависимост от контекста и потенциалната локацията, в която трябва да съществуват сградите.

Stroi.Academy

Беше изключително интересно да се наблюдава колко различни подходи приложиха отборите и в каква дълбочина изработиха проектите за сравнително краткото време, с което разполагаха.

Въпреки различните концепции на проектите имаше няколко допирни точки, които ги обединяват, като устойчивост на сградите и автоматизирането им в унисон със съвременните тенденции в строителството.

Представянето на проектите се случи пред многобройно жури с представители от всички 12 компании, които взеха участие като ментори на участниците по време на целия процес. Защитата на работите беше изключително сериозна, защото всяка компания беше там с очакване отборите да са приложили най-смислените пространствени и инженерни решения, както и насоките, които им бяха дадени по време на целия формат. Критериите за оценяване бяха изключително високи и всяка компания имаше свое различно виждане, съответно и критиката и похвалата присъстваха в дискусиите.

Stroi.Academy

От всички четири отбора, победители станаха Жълтият Отбор, но е важно да се отбележи, че разликата с оценките на останалите отбори не беше особено голяма. Това само по себе си говори за качеството, което всички са успели да реализират при планирането на проектите си.

Тазгодишното издание на Stroi.Academy беше невероятна възможност за всички отбори да се сблъскат с частица от строителната реалност и да разширят разбирането си за това как функционира индустрията. Вярваме, че ентусиазмът към материята, с който подходиха всички участници в началото на този сезон, се е увеличил експоненциално и няма да спира да расте от тук нататък.
С това позитивно обобщение завършва академията този пролетен сезон.

Във формата ни подкрепиха нашите партньори Human Capital Store, Kaufland, Hilti, Wienerberger, BS Group, Arrogant Architects, Alukönigstahl, VIBE Group, Knauf, Schneider Electric, PERI, Telelink Infra Services, Planex Varna.

Stroi.Academy (с предишното си име Академия Лидерите) е формат на компанията със социална отговорност Hobelix, която се занимава с въвличането на бъдещите кадри в строителството и архитектурата в реалните бизнес и практически процеси на строителната индустрия у нас още в ученическите и студентските им години. Компанията е организатор и на формати като Summer Stroi.Academy (Лятна Академия Лидерите) за ученици от строителните техникуми и форум Лидерите, които строят, който среща студенти и млади професионалисти с компании и личности от сферата в интерактивна среда.

Визията на Hobelix е подобряване на качеството на човешкия ресурс в сферата на архитектурата и строителството, поощряване на младите да развиват своя кариерен път в сферата у нас и цялостното подобряване на репутацията на строителната индустрия.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *