Продължава събарянето на незаконни къщи в старозагорския квартал „Лозенец“

г. Автор
незаконни

За събарянето на още 96 незаконни постройки в кв. „Лозенец“, Стара Загора е издал заповед кметът на общината – Живко Тодоров. Постройките се намират от източната страна на ул. „Витоша“ до Стрелбището.

Всички собственици на незаконно вдигнатите постройки ще бъдат уведомени по надлежния ред другата седмица, след което ще имат законен 14-дневен срок, в който могат да обжалват заповедта на градоначалника. Експертите от отдел „Контрол по строителството“, община Стара Загора, след това ще започнат връчване на заповедите на място, а всички нарушители ще разполагат с 30-дневен срок, в който доброволно трябва да премахнат незаконните постройки.

През април, под засилен полицейски контрол, бяха принудително бутнати 54 незаконни сгради в квартала, като само шестима от нарушителите събориха незаконните си постройки в определения срок.

Мотивът на Общинска администрация – Стара Загора за премахването на този тип сгради, е невъзможността им да бъдат узаконени по никакъв начин и предприемането на тази стъпка е с цел Стара Загора да не се превърне в гето.

незаконни

До момента нито сега, нито през месец април, никой от обитателите на тези незаконни сгради, превърнати в къщи, не се е свързал с община Стара Загора за временно настаняване в друго жилище.

През последните седем години в Стара Загора са премахнати 172 незаконно построени ромски къщи.

Много често общинските администрации прибягват до принудително събаряне на новообразували се цели квартали от незаконно построени сгради. Понякога тези събития са свързани със силно недоволство и бунт от страна на обитателите им. Затова намесата на полицията при тези акции е неизменна.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *