Проф. Братоев: Няма отлагане на метрото в „Овча купел“

г. Автор
метрото в "Овча купел"

Няма отлагане за пускането на последните 4 станции от третата линия на метрото в „Овча купел“. Срокът е до 31 март. Това каза шефът на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев.

„От 1 юли започнаха изпитанията на трасето в този участък. Срокът по договора със „Сименс“ е 9 месеца. Той изтича в края на март 2021 г. Тоест на този етап не можем да говорим за забавяне в пускането на участъка“, коментира проф. Братоев.

Той поясни още, че са получени 3 писма от „Сименс“, че заради пандемията и заради това, че имат болни служители, работят с ограничен ресурс.

„Въпреки това хората работят и засега са в срок“, добави проф. Братоев.

На 12 и 13 декември обаче осемте станции на третата линия от метрото, които свързват „Красно село“ с бул. „Вл. Вазов“ ще бъдат затворени.

Това трябва да се направи, за да се свърже автоматизацията на осемте станции с четирите в „Овча купел“.

„Влакчетата ще се движат, но ще са без пътници, защото се налага да спират, да тръгват, да се движат по-бавно и няма как да се спазва график. Всички тези процедури се заснемат и се изпращат след това за сертифициране на софтуера в Германия. За тези дейности е нужно повече време, затова се налага да затворим третата линия. Това ще се случи през уикенда, когато по принцип пътниците в метрото са по-малко“, уточни Братоев.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *