Прокуратурата проверява застрояването на Синеморец

г. Автор
синеморец

Върховна административна прокуратура /ВАП/ сезира министъра на околната среда и водите и началника на Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ да назначат проверка на строителните дейности в местността „Поляните“ в с. Синеморец, чиито граници попадат в природен парк „Странджа“, съобщиха от прокуратурата.

От обвинението посочват, че е била образувана преписка по информация в медиите, в която се казва, че РИОСВ-Бургас в нарушение на закона продължава да издава десетки частни разрешения за застрояване на община Царево, попадащи в Природен парк „Странджа“, местността „Поляните“ в Синеморец.

МОСВ и ДНСК трябва да проверят извършени ли са и продължават ли да се осъществяват строителни действия, както и съответстват ли на издадените строителни книжа; попадат ли поземлените имоти в обхвата на Природен парк „Странджа“; издадени ли са необходимите актове, изискуеми съобразно Закона за биологичното разнообразие (ЗБР) и ЗУТ; дали е извършена оценка за степента на въздействие върху природните местообитания и други изисквания на закона.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *