Протести срещу презастрояването в столичните квартали „Мусагеница“ и „Младост“

г. Автор
презастрояване

Трети пореден ден жителите на столичния квартал Мусагеница блокираха кръстовището на булевардите „Г.М. Димитров и „Драган Цанков“ в знак на протест срещу презастрояването в района.

Жители на столичния квартал „Младост 1“ спряха в 19 часа движението на автомобили в знак на протест срещу застрояването и изграждането на 8-етажни сгради, съобщи БНР.

По бул. „Климент Охридски“ в близост до метростанция „Г. М. Димитров“ движението бе блокирано. Протестиращи скандираха „Мафия“ и настояваха за реакция от страна на СО. Протестиращи коментират, че искат градинки, а не бетон.

Във вторник вечерта те направиха жива верига около кръстовището и в продължение на 15 минути не позволяваха на автомобилите и автобусите на градския транспорт да преминават през кръстовището.

Протестиращите протестират, че Столична община разпродава общински терени на частни лица и утежнява ситуацията в квартала, в който има десетки реституирани имоти. Два от вече бившите общински имоти се намират в близост до бул. „Климент Охридски“ и върху тях има десетки дървета на възраст между 40 и 80 години.

Гражданите настояват вместо на тях да се строи, те да бъдат включени в „Зелени системи“, тъй като представляват естествен щит за квартала срещу шума и замърсяването от двата големи булеварда. Организирали са и подписка, която предстои да бъде входирана в СО. От ръководството на район „Студентски“ ги подкрепят.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *