Пускат движението в платното за София в ремонтирания участък от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора

г. Автор
АМ Тракия

След 14.00 часа днес пускат движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от АМ „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора.

С ремонта на 23 км участък завърши започналото през октомври миналата година поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ от 156-ти до 208-ми км, който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. В края на април т. г. завърши ремонтът на 16,5 км от 168-ми до 184-ти км между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан – Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ от 156-ти до 168-ми км.

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *