Пустееща станция на МВР в Поморие ще се превърне в красив крайморски парк

г. Автор
Община Поморие
Имотът, който вече е на общината е бивша, рушаща се станция на МВР, в близост до крайбрежната алея.

Правителството предостави безвъзмездно на Община Поморие правото на собственост върху имот, който до момента е бил частна собственост.

Кметът на общината – Иван Алексиев сподели, че красивата гледка, която се разкрива прави мястото уникално, а близостта му със старата църква „Преображение Господне“, новото рибарско пристанище и крайбрежната алея значително ще повиши туристическия облик и потенциал на града.

Община Поморие

След като теренът бъде изцяло прехвърлен на Община Поморие ще започне изграждането на парка и поддържането на общодостъпната крайбрежна зона за отдих и релакс.
Крайморският парк, разположен на 2314 кв. м. ще впечатлява не само с разкриващата се гледка, а и с нови, озеленени алеи, детски зони за игра и паркови елементи. Очаква се да се намали шумовото натоварване и мястото да се превърне в красива и здравословна част от градската среда, до която да имат и достъп хора в неравностойно положение.

Община Поморие

Община Поморие развива своята политика за повече паркове и зелени пространства. Напомнямае, че общината води съдебни битки за собствеността на терен до Айвазовския комплекс в града, чиято идея на ръководството е да бъде превърнат в парк, с подземен паркинг.

 Община Поморие

В красивия български черноморски град Поморие туризмът е структуроопределящ отрасъл, тъй като регионът има уникален лечебен природен ресурс. Оползотворяването на всички дадености на природата, не само ще усъвършенстват курортната инфраструктура, а и ще обогати връзката между хората и природата.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *