Ръст в търсенето на имоти в Сицилия

г. Автор
Сицилия

Нараства търсенето на жилища в Сицилия. Това става ясно от данни на международна консултантска компания.

Един от факторите за тази тенденция е достъпността на италианския остров. Летище Палермо е най-голямото от четирите на острова, предлагащо директни полети до над 210 световни локации, включително Лондон, Париж и Франкфурт. Общо седем са директните полети до САЩ, включително до Ню Йорк и Бостън.

При цени от около 8000 евро/кв. м, ваканционните имоти в Сицилия се продават на нива, подобни на останалите по-известни европейски дестинации. “Сицилия се утвърди като популярна дестинация за покупка на ваканционен дом. Островът може да предложи хубава храна, прекрасни плажове, както и доста удобства, като първокачествени хотели, спа центрове и голф игрища”, коментират от консултантската компания.

Много хора решават да се преместят за постоянно в Сицилия. Наличието на добри училища също е от определящо значение. Международното училище в Палермо е единственото, акредитирано от International Baccalaureate Organization в южната част на Италия. Според официалните данни в Сицилия живеят над 180 хил. чужденци.

Италианското правителство одобри проект за строителство на най-дългия висящ мост в света. Той ще свързва острова с континенталната част на страната и ще бъде дълъг 3,2 км. Очаква се строителството да стартира през 2024 г. и да продължи до 2030 г.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *