Различни критерии за луксозно жилище сред европейците

г. Автор
луксозен дом

Идеята за луксозен дом в страните от ЕС е различна. В някой държави държат на дизайна, а в други местоположението на жилището е от опредялящо значение.

За едни луксозният дом е ново строителство, а за други – старинна сграда. Това ставя ясно от анализ на международна компания за недвижими имоти.

В Чехия за луксозно жилище се смята това, което е специфично и уникално спрямо всички останали.
Луксозното жилище в Чехия е съвкупност от много неща – архитектура, мода, дизайн, технологии, пространство и локация. Съвременни тенденции при строителството в Чехия са фасади с големи остъклени площи, използване на екзотична дървесина, мрамор, месинг и други скъпи материали, както и изчистени геометрични форми.

Търсещите луксозно жилище в Румъния акцентират на големи, просторни апартаменти. Друг критерий за луксозен дом е дизайнът, функционалността на жилището. Но най-голям приоритет за хората, имащи възможност да си позволят по-скъп и луксозен имот, е той да бъде в естествена среда, т. е кварталът, който са избрали, да има много зелени площи и да не е презастроен.

За луксозния пазар в Полша е характерно предпочитанието към “винтидж” жилища. Счита се, че освен уникалната, историческа визия на имотите, друго което привлича техните купувачи, е именно местоположението им, наличието на големи тераси с красиви панорамни гледки към града, паркове или културни паметници. Обикновено луксозните къщи в Полша са разположени в покрайнините на градовете.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *