Реконструират Голямоконарско шосе с 3 720 000 лв.

г. Автор
ремонт на път

Отпуснати бяха 3 720 000 лв. от Министерски съвет по бюджета на община „Марица“ за ремонта на Голямоконарско шосе.

Пълното име на проекта е „Реконструкция на пътно кръстовище – Пътна връзка „Пловдив – АМ „Тракия“ (възел „Запад“)“ с път за село Радиново и Индустриална зона „Марица“. Съоръжението е първи етап от големия проект за реконструкция и разширение на Голямоконарско шосе.

ремонт на Голямоконарско шосе
Реконструират Голямоконарско шосе с 3 720 000 лв.

Той включва участъка от бул. „Дунав“ до транспортен възел „Царацово“ и кръстовището за Индустриална зона „Марица“ и се намира на територията на общините Пловдив и „Марица“.

Ремонтът на Голямоконарско шосе е от изключително значение, тъй като ще осигури транспортните връзки на Индустриална зона „Марица“ с АМ „Тракия“ , както и с град Пловдив и Околовръстния път за Асеновград.

При реконструктцията на Голямоконарско шосе  ще бъдат подменени всички подземни комуникации и ще бъде поставена нова тръбно-канална мрежа. По този начин при следваща подмяна на кабели няма да се налага ново разкопаване.

Строителното разрешение за обекта се очаква да бъде получено до края на годината. Началото на проекта е през април и се предвижда да завърши до октомври следващата година.

Средствата се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 г. Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов обеща,  лично да контролира изпълнението на този проект от национално значение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *