Рекорден ръст на цените на студиата в Будапеща

г. Автор
имоти

Средната цена на студио в Будапеща е 2450 EUR/кв.м. Това става ясно от анализ, публикуван от унгарската агенция за недвижими имоти Ingatlan.

При панелките средната стойност на гарсониера е 957 000 форинта (2350 EUR/кв.м), докато тухлените апартаменти са още по-високи – 1,04 милиона форинта (2550 EUR/кв.м). И за двата типа апартаменти последните повишението на цените са доста над 20%.

Едновременно с това цената на квадратен метър на панелни апартаменти от 40-79 квадратни метра бележи ръст с 30% до 780 000 форинта (1900 EUR/кв.м). За тухлени къщи цената на квадратен метър за апартамент със същата площ е 1 милион форинта.

„Ръстът на цените на по-големите апартаменти е под средния, което също предвещава промени на жилищния пазар в близко бъдеще“, се коментира в анализа.

Ласло Балог, главен икономически директор в Ingatlan.com, обеснява ръста на цената на малките апартаменти с нестабилната икономическа ситуация и ускоряващата се инфлация. Той отбеляза, че популярността на малките апартаменти се дължи на по-ниските сметки за комунални услуги, както и на факта, че те са сред най-търсените инвеститорите.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *