Рекорден ръст в продажбите на имоти в Кипър

г. Автор
Кипър

През месец май в Кипър са извършени рекорден брой от 1143 продажби на недвижими имоти. Това показват данните на Имотния регистър на страната.

Ръстът на годишна база е 50%. Макар че продажбите в Никозия намаляха със 7% в сравнение с май 2021 г., те отчитат ръст в четирите останали региона. Най-голям брой продажби е регистриран в Лимасол, следван от Пафос, Ларнака, Никозия и Фамагуста.

Продажбите на имоти на чужденци са нараснали с 94% в сравнение с май 2021 г., като ръст се наблюдава във всички региони с изключение на Никозия. Най-голям брой транзакции е регистриран в Лимасол, следван от Пафос, Ларнака, Фамагуста и Никозия.

Продажбите на чужденци, които са граждани на държави нечленки на ЕС през първите пет месеца на 2022 г. са 2155 бройки. Това е с 97% повече в сравнение със същия период на 2021 г., когато техният брой е бил 1095.

Продажбите на имоти на граждани на ЕС са се повишили с 48% в сравнение с май 2021 г., като продажбите са се увеличили във всички региони с изключение на Никозия. Повечето от сделките са записани в Пафос, следвани от Лимасол, Ларнака, Фамагуста и Никозия.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *