Ремонтът на Бетонния мост в Пловдив започва през пролетта

г. Автор
Бетонния мост

Ремонтът на Бетонния мост в Пловдив, който е част от проекта „Развитие на железопътен възел Пловдив“, ще започне в седмицата след 25 март.

Движението ще бъде спряно за шест месеца и това е записано в споразумение между изпълнителя и Община Пловдив, което предстои да бъде подписано, съобщи пред журналисти инж. Иван Бакалски, ръководител на проекта.

Ремонтът се изпълнява от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Конструкцията на моста в рамките на сервитута на НКЖИ ще бъде премахната. Устоите ще бъдат усилени, ще се изгради нова конструкция с един отвор и по-повдигната, за да има възможност да премине безопасно контактната мрежа за влаковете, обясни Бакалски. По думите му се налага и реконструкция на рампата от южната част на моста във връзка с това, че той се повдига. Широчината на съоръжението ще бъде 14 метра, от които 9 са пътно платно.

Движението по Бетонния мост ще бъде възстановено преди да приключат дейностите по пробива на Централна гара, посочи Бакалски. Дейностите там се забавят с около два месеца, което означава, че движението там да бъде пуснато в първите месеци на 2025 година.

До 25 август ще бъде възстановено изцяло кръговото движение пред Централната железопътна гара, стана известно след среща на ръководството на общината с фирмата-изпълнител на проекта. През септември се очаква да се пуснат за движение новите локални платна на бул. „Васил Априлов“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *