Ремонтът на ”Ботевградско шосе” върви в срок

г. Автор

Ремонтът на бул.“Ботевградско шосе“ от ул.“Летоструй“ до Столичен околовръстен път заедно с прилежащите му съоръжения се изпълнява в срок. Това съобщи Столичната община.

Обектът включва 10 съоръжения – пет надлеза и пет пешеходни подлеза. Общата стойност е около 9.5 млн. лв. Изпълняват се ремонтни работи по южното платно на бул. „Владимир Вазов“ в участъка от ул. „61“ до бул. „Ботевградско шосе“, където се полагат нови бордюри в разделителната ивица.

Предвижда се до 4 юли да бъде положен и втория пласт асфалтобетон по двете платна на бул. „Владимир Вазов“.

Работи се по надлеза на бул. „Ботевградско шосе“ над бул. „Владимир Вазов“ – северен и надлеза по бул. „Ботевградско шосе“ над бул. „Владимир Вазов“ – южен; надлез по бул. „Ботевградско шосе“ над Източна тангента – северен и южен.

Направени са нови бетонови пътни плочи, които набират якост и през следващата седмица ще се полага хидроизолация. Работи се по тротоарните конзоли, както и по горното строене на четирите подлеза. Ремонтират се пешеходните подлези.

На моста по бул. „Ботевградско шосе“ над р. Искър се отстранява настилката, предпазния бетон и хидроизолацията.

До 4 юли трябва да приключи работата по бул. „Владимир Вазов“. След това ще започнат строително – монтажни работи по южно платно на бул. „Ботевградско шосе“ в участъка от бул. „Владимир Вазов“ до Околовръстен път. Ще започнат строителни работи и по пешеходния подлез под бул. „Ботевградско шосе“ и ул. „Летоструй“.

Предвижда се да бъде обособена и велосипедна алея с обща дължина 10 км.

Източник: dir.bg


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *