Ремонтират „Рогошкото шосе“ в Пловдив

г. Автор
Рогошкото шосе

Още през пролетта може да стартира основен ремонт на „Рогошко шосе“ в Пловдив.

Това съобщи заместник-кметът по строителство и инвестиции в община Пловдив Пламен Райчев. За шосето, в участъка от моста на Адата до землищната граница на община Пловдив, има готов технически проект.

Райчев направи проверка как е извършена частичната рехабилитация на най-износените участъци на пътя, които по настояване на кмета Здравко Димитров бяха преасфалтирани преди седмица. За ремонта Община Пловдив задели в спешен порядък 50 хиляди лева. Заради тежкото експлоатационно състояние на пътя още през тази година ще бъде направен основен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на общината ще бъдат предвидени 4 милиона лева за неговия цялостен ремонт.

„Понеже този път, който е важна входно-изходна артерия към града, не е оразмерен за тежкотоварно движение, в проекта е предвидено да се усили конструкцията на пътя, за да поеме интензивността на движението и товара на тежките машини. Ще бъдат изградени тротоари в урбанизираната територия, улично осветление, ще бъде положена вертикална и хоризонтална маркировка“, коментира още Пламен Райчев
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *