Ремонтите на второкласни и третокласни пътища ще бъдат приоритет

г. Автор
putishta

Рехабилитацията на второкласните  и третокласни пътища ще бъде приоритет за Агенция „Пътна инфраструктура“.

putishta
Ремонтите на второкласни и третокласни пътища ще бъдат приоритет

Това декларира председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов при откриването на ремонтираните 21 километра от пътя Търговище – Разград. Той сподели, че се надява със стартирането на тол системата бюджетът на агенцията да нарастне, така че да могат да бъдат ремонтирани все повече пътища. Стремежът на агенцията е да използва всички възможни ресурси по оперативните програми и проекти, както и бюджетни средства, за подобряване на транспортната инфраструктура в страната, каза още инж. Глосов.

На откриването на пътния участък присъстваха зам.-областният управител на Разград Нурие Црънгалова и кметът д-р Валентин Василев, областният управител и кметът на Търговище Митко Стайков и д-р Дарин Димитров.

Основно ремонтираният участък е в лот 13 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Инвестицията е на стойност е 15 500 000 лева. Изцяло е подменена пътната настилка и е подобрено отводняването. Положена е нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтирани са четирите кръстовища за селата Тръбач, Сейдол, Синя вода и за Градина и Островче. Изградена е колекторна система и бетонови бордюри в с. Трапище, подменени са бордюрите в с. Манастирско. За повишаване на безопасността на движение на пешеходците в двете села са изградени повдигнати пешеходни пътеки.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *