Реновираха 22 жилищни сгради в Благоевград

г. Автор
Благоевград

Около 250 домакинства вече имат изцяло реновирани жилищни сгради в Благоевград. Инициативата е част от европейски проект.

Кметът на града д-р Атанас Камбитов и представители на местната власт тържествено прерязаха символична червена лента за откриването и се поздравиха за добре свършената работа. Броят на всички реновирани блокове е 200, като според кмета, след ремонтите им, остава малко повече от 2 млн. лева, които ще бъдат използвани за санирането на други блокове в града.

„Стараем се да се организираме възможно най-бързо, да проведем процедура и ако времето позволява до есента да сме готови“ – каза още кмета на Благоевград. Сред основните дейности по реновирането на блоковете е: саниране, сменя на дограма, топлоизолация и други дейности, които освен повишаване ефективността на сградите, променя и целия облик на града.

Беше дадена и разяснителна пресконференция, която информира гражданите за проекта и за всички дейности по него. Благоевград е един от градовете с най-много инвестирани пари в санирането. През 2017 г. градът дори получи първото място по най-много санирани сгради, след обявяване на официална статистика от Министерския съвет.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *