Реставрират Етнографския музей в Бургас

г. Автор
Етнографския музей

Община Бургас ще извърши консервационно-реставрационни дейности в сградата на Етнографския музей и ще изгради „улица на занаятите“ в прилежащото дворно пространство.

Проектът ще бъде финансиран по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Това съобщиха от пресслужбата на местната община.

Управляващият орган на програмата е одобрил проекта „Път на културно-историческите ценности през вековете“, в който ще бъдат инвестирани 1 600 000 лева. От тях 1 300 000 лева са безвъзмездна финансова помощ.

Дейностите по проекта включват благоустрояване и изграждане на улица „Алеко Константинов“, която ще се превърне в място за занаятчии. Ще се изпълняват строително-монтажни работи свързани с консервация и реставрация на сградата на Етнографския комплекс с прилежащото дворно пространство и обособяване на споделени културни пространства на открито.

Етнографският музей е най-големият по рода си в Югоизточна България и е предпочитана локация за всички, желаещи да научат повече за традиционния български бит и култура.

В двора с градина се провеждат множество фолклорни изяви, детски школи, концерти и възстановки на обичаи.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *