Ресторант и автокъща ще бъдат премахнати от Борисовата градина

г. Автор
борисовата градина

Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина.

Това съобщи в профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. След дълги съдебни спорове Столичната община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.

На 11 май Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от „ЕВРО-2007“ ЕООД и собственост на „МЕГА 2020“ ООД.

„В момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към принудително премахване“, коментира Фандъкова.

Окончателно бяха спечелени и делата срещу „Софтрейд 2003“ ООД за премахване на шест чадъра от метална конструкция с шест стоманобетонни фундамента, които са незаконно построени на мястото на автокъщата.

„По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като публична общинска собственост и извадени от капитала на „Софийски имоти“, които са ги отдавали под наем“, посочва още столичният кмет.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *